Lomalla oli ihanaa

5.8.2016
Kuten puoli Suomea, palasin maanantaina töihin. Kesälomani kesti vain kaksi viikkoa, mutta tuntui hyvällä tavalla paljon pidemmältä. Ihan hullua, että olen ollut sen jälkeen viikon töissä.


Loman alussa kävin melkein nelivuotiaan kummityttöni kanssa Känkkäränkkä-teatterissa. Jännitettiin, että sataako, ja kun yleensä puhelias lapsi oli aamulla hiljainen, tajusin kysyä, että jännittääkö myös teatteriin meno. Joku kuulemma jännitti, mutta ei oikein tiennyt, että mikä. Siinä oltiin känkkäränkän ytimessä.


Vietin kuusi päivää Berliinissä pyöräillen kaikkialle ja pysähtyen rentoihin kahviloihin, joiden vesikannuissa oli aina minttua. Katsoin auringonlaskuja, join inkiväärijuomia ja vaihdoin kuulumisia viimeisen kahdeksan vuoden ajalta. Tapasin argentiinalaisen pojan, joka sanoi aina Fineland eikä Finland, skotlantilaisen lääkäriopiskelijan, joka ei syö mitään vihreätä, ranskalaisen tytön, joka muutti kesäksi Kööpenhaminaan kierrettyään ensin yksin maailman, ja kanadalais-kiinalaisen insinöörin, jonka mielestä Hongkongista puhuminen ei ollut ollenkaan mälsää.


Turistipäivä Tampereella alkoi aamupalalla ja jatkui Vapriikissa, josta kipusimme Pyynikin näkötornille jonottamaan munkkeja aggressiivisten ampiaisten kanssa. Joimme viiniä Laukontorin ravintolalaivassa ja katselimme maisemia Moro Sky Barista.


Vaellus Repoveden kansallispuistossa oli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin. Puoli tuntia autolta lähdön jälkeen istuin ystäväni ja luotettavan retkiseuralaiseni kanssa upealla aurinkoisella kalliolla ja huolehdin ainoastaan siitä, kuinka kauas pitää mennä puskapissalle, jotta olen jonkinlaisessa suojassa, ja ehtiikö kahden päivän ja 26 km:n aikana millään syödä tarpeeksi mustikoita.

Palaan tähän vielä, sillä oli oikeasti niin siistiä.


Juhlin 4-vuotiasta kummityttöäni mökillä. Sankari toivoi kahvipöytään jo kuukausia sitten autokakkua, mutta melkein kukaan ei uskonut, että valinta pitää. Mieli ei vaihtunut, vaikka viikko ennen synttäreitä tyttö kuiskasikin mummulleen, että voisiko kakkuun lisätä jotain kimaltavaa.


Loman viimeisen yön vietin mökillä äitini kanssa. Välillä satoi ja ukkosti, mutta saunomisen ajaksi tyyntyi. Vesi oli lämpimämpää kuin koko kesänä. Jälkkäriksi grillasimme suklaabanaania, jonka päälle ripottelimme keräämiämme vadelmia. Pelasimme Alfapetiä, Oregonia ja Catan korttipeliä.

Aikamoinen loma.
Post Comment
Lähetä kommentti