Mitä olen oppinut Gilmoren tytöiltä?

25.8.2016
Warner Bros
Gilmoren tytöt on paras tv-sarja ikinä. Best ever. Eva eva.

Ensimmäisillä katsomiskerroilla GG oli paras ehkä siksi, että samastuin aikuistuvaan Roryyn. Vuosina 2000-2007 me - minä ja Rory - pänttäsimme kokeisiin, kirjoitimme ekoja lehtiartikkeleita, ihastuimme, uppouduimme kirjoihin, pääsimme yliopistoon, epäonnistuimme, matkustelimme ja yritimme taas.

Sittemmin Gilmoren tytöistä on tullut lohtusarja, johon palaan aina, kun haluan jotain tuttua, turvallista ja takuuviihdyttävää. Osaan skipata kulloinkin liian läheltä liippaavat jaksot ja valita fiilikseen sopivan tuotantokauden. Todellinen Comfort Serie.

Marraskuussa Gilmoren tytöt saa vihdoin kauan huhuttua jatkoa, kun Netflix pamauttaa palveluun neljä uutta jaksoa. Gilmore Girls: A Year in the Life seuraa Gilmoren naisten - Emilyn, Lorelain ja Roryn - elämää kahdeksan vuotta sarjan päättymisen jälkeen. Pidän peukkuja sille, että Rory on nähnyt ja kokenut paljon maailmaa, Lorelai ja Luke ovat Stars Hollow'n voimapari, Kirk viettää päivänsä koti-isänä ja Emily on ystävystynyt kotiapulaisensa kanssa.

Minisarjan julkaisuun on tänään tasan kolme kuukautta. Merkkipäivän kunniaksi kokosin listan: satunnainen määrä asioita, jotka olen oppinut katsomalla Gilmoren tyttöjä.

1. Cul-de-sac taivutetaan culs-de-sac (senkin opin, mitä sanayhdistelmä tarkoittaa). Sittemmin olen oppinut myös, että kirjaimellisesti cul-de-sac tarkoittaa laukun pyllyä (tämän tosin opin ranskikselta).

2. Christiane Amanpour on bad ass journalisti.

3. Jos päätyy istumaan lavalle hame päällä, kannattaa pitää polvet yhdessä. Aina.

4. AWOL lausutaan eiwooll.

5.

6. Leffaeväät on hyvä idea sovittaa elokuvaan, etenkin jos edessä on ruokaa vilisevä elokuva (kuten Jali ja suklaatehdas, Marie Antoinette tai Pieni suklaapuoti).

7. Miten tulla toimeen ärsyttävien ihmisten kanssa: voi joko löytää sisäisen zeninsä (kuten Luke, kun Taylor käy hermoille) tai huvittua (kuten Lorelai Emilyn esittäessä tiukkoja mielipiteitään).

8. Erosta yli pääseminen edellyttää rypemistä.

+ Tajusin juuri, että olen oppinut Gilmoren tytöistä myös sen, miten isketään silmää. Kiitti siitä.2 kommenttia on "Mitä olen oppinut Gilmoren tytöiltä?"
 1. Oi, puitpa mainiosti sanoiksi minunkin kokemukseni Gilmoren tytöistä - ennen vanhaan Rory oli samastumiskohde, nykyään GG on lohtusarjani. Sairastin tämän viikon flunssaa ja mitä teinkään? No makasin sängyssä ja katselin Gilmoren tyttöjä! Tietenkin.

  Vähän vaan jännittää, että millaisia nuo uudet GG-jaksot ovat. Entä jos ne lässäyttävät koko sarjan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gilmoren tytöt on kyllä paras sairastamissarja! Ei haittaa, vaikka välillä nukahtaisi, kun tietää kyllä, mitä siinä välillä on tapahtunut :) Toivottavasti flunssa on jo helpottanut.

   Onneksi uusienkin jaksojen tekijät ovat kuitenkin suunnilleen samat, Amy Sherman-Palladinokin taas mukana. Ja vaikka ne eivät toimisikaan, niin onhan meillä aina alkuperäiset Gilmoren tytöt :)

   Poista