Hauisemoji

22.7.2015
Whatsappin mukaan viime aikoina eniten käyttämäni emoji on punaposkinen pusu. Ei yllätä. Heti toiselle sijalle on kuitenkin kiilannut hauis. Mitä ihmettä?

Bodarisymboli on ohittanut jopa ikisuosikkini vedet silmissä nauramisen (keskustelukumppanieni vitsien taso on kai laskenut), lumihiutaleen ja lumiukon (kuvaavat Suomea ja sen kesää) sekä zetaa vetelevän naaman (yksinasuvana lienee soveliasta ilmoittaa viestillä muille, että on menossa nukkumaan).

Epäilen, että pullistelevan hauiksen pääsyyn emojien huippupaikoille on kaksi syytä: 7 Minute Workout -sovellus ja lähipuiston ulkokuntosali.


Hongkongissa kehitetty 7 Minute Workout on puhellinsovellus, joka päivittäin muistuttaa ja ohjaa tekemään noin 7 minuutin yksinkertaisen lihaskuntotreenin. Sovelluksen esittely on kirjoitettu kodikkaan tutuksi käyneellä hongkongilaisenglannilla, jossa verbejä ei tuhlailla, mutta treeniohjelma itsessään on selkeä, sovellus kauniisti toteutettu ja yksinkertaisen helppo käyttää.

Teen kierroksen tai pari yleensä aamulla heti herättyäni. Suihkun ja aamupalan jälkeen astelen kaupungille astetta ryhdikkäämpänä ja itseeni tyytyväisenä.


Toinen kuntoilupaikkani sijaitsee lähipuistossa, jonne on rakennettu pieni ulkoliikuntapaikka. En ole erityisen innokas julkitreenaaja, mutta pari viikkoa sitten ohi kulkiessani päätin testata yhtä kiinnostavan näköistä laitetta. Jonkinlainen ylävartalon liikkuvuutta lisäävä ja rinta-, ojentaja- sekä hartialihaksia kehittävä laite osoittautui odotettu rankemmaksi ja ennen kaikkea koukuttavaksi. Kokeilusta lähtien olen poikennut vähintään kerran päivässä lähipuistoon kehittämään ylävartaloani 100 toiston verran.

Nämä kuvat otin tänään, kun kotimatkalla leffasta (Mad Max, ihan kreisi) poikkesin bodaamaan ja bongailemaan värejä taivaalta.

Tämäkin kuntoilumuoto muuten kytkeytyy Hongkongiin, jossa vastaavia iäkkäämmälle väestölle suunnattuja ulkokuntosaleja oli kaikkialla. Kiinaan tutustuneita ei yllättäne, että aamusta iltaan paikat täyttyivät ilman paitaa punnertavista papoista ja jalkojaan heiluttelevista mummoista. Kiinalaiset vanhukset ovat terästä!


Hauisemojin yllättävä suosio liittyy uusiin harrasteisiini tietenkin siten, että kuten asiaan kuuluu, raportoin kuntoilustani päivittäin erilaisin visuaalisin ja sanallisin keinoin Euroopan länsilaidalle, jossa vastaanotto on ollut, edelleen asiaankuuluvasti, kehuvaa ja ihastelevaa. Kannustavia sanoja ja yläpeukkuja on nyt pari kertaa tosin seurannut viesti, jossa muistutetaan sitten melkein vuosi sitten aloittamastani Ranskan opiskelusta Duolingo-sovelluksen avulla.

Koska lentolippu Pariisiin on nyt varattu, ennustan paranevia emojisijoituksia myös trikolorille, kahvikupille ja viinilasille.
Post Comment
Lähetä kommentti