Viikonlopun paras idea

10.6.2018
Lauantai-ilta, kello 19.00

Soitin poikaystävälle, joka oli toimistolla.

- Hei, mä sain idean.
- No?
- Mitä jos lähettäisiin tänään Kentiin? Mulla on ilmainen hotelliyö, huomiseksi on luvattu hyvää ilmaa, eikä tällä liikenteellä matkaan ajomatkaan mene kuin puolitoista tuntia.
- ... I'm in.

Kahdeksalta istuimme autossa suuntana etelärannikon Folkestone.

Sunnuntai-ilta, kello 20.00

Mikä mieletön loma, mietin, kun istun taas kotona työpöydän ääressä, enkä meinaa uskoa, että lähdin täältä vain vuorokausi sitten.


Viimeisen 24 tunnin aikana olen kiivennyt Doverin linnan torniin ja seurannut esitystä Henri II:n kuninkuusvuosista. Nukkunut ikkunat auki hiljaisessa hotellihuoneessa, jossa oli kukkakuvioiset pimennysverhot ja sopivan kova sänky. Herännyt lokkien kirkuntaan. Kävellyt hipsterikahvilaan aamugranolalle ja sieltä takaisin valkoisten jyrkänteiden alla. Kiivennyt ylös pientä puutarhatietä ja pysähdellyt muutaman metrin välein ottamaan kuvia palmuista, kukista ja turkoosista vedestä. Kuullut kuoralaulua ja hoilannut radiohittejä. Syönyt intialaista ja pubihampurilaisen. Istunut yhdessä cantenburylaisessa puistossa kanaalin varrella ja toisessa toisen. Käskenyt kaksi kertaa kääntyä väärästä liittymästä. Jutellut, pussaillut ja pitänyt ihan hitosti kädestä. Tuntenut kuin olisin ihan oikealla lomalla.

Ihana kesä ja ihana vapaus, näistä aion muistaa nauttia vielä monta kertaa uudestaan!
Post Comment
Lähetä kommentti