Älä missaa tätä Pariisissa

25.3.2017
Juuri nyt elämässäni suunnilleen parasta ovat kukkivat kirsikkapuut, joten tässäkin postauksessa kirjoitan niistä.

Aion kirjoittaa myös Pariisista ja siitä, miten vähän sattumalta löysin kaupungista uuden suosikkipaikan yhtenä keväisenä maaliskuun lauantaina, kun aurinko paistoi, lämpötila kohosi yli 15 asteen ja vanhempani olivat tulleet Ranskaan lomailemaan ja minua tapaamaan.

Paljon muusta en sitten ajatellutkaan kertoa.


Se paikka, jota Pariisissa vierailevan ei pitäisi missata, on Petit Palais, naapuriinsa Grand Palaisiin verrattuna pieni vanha rakennus Champs-Elyseen ja Seinen välissä.

Petit Palais on kaupungin taidemuseo. Monet, Rembrandt ja Rodin, patsas naisesta jonka talutusnuorassa on apina, mutta todellinen helmi löytyy sisäpihalta. Siellä me näimme palmuja, kukkivia kirsikkapuita ja pinkkiä graniittia. Aurinko paistoi ja moottorien ja autontorvien sijaan lauloivat linnut. Nyt näkisimme varmaan jotain vähän erilaista.

Petit Palaisiin ja sen puutarhaan on vapaa pääsy, ja tutkitusti turvatarkastuksesta saa kuljettaa myös leivoksia. Vessat ovat alakerrassa, ja maaliskuussa neljän aikaan valo siivilöityy kadunpuoleisista ikkunoista halliin upeasti.

Leivos on Aux Merveilleuxista, jota sitäkin suosittelen. Alkuperäinen löytyy Lillestä, mutta Pariisistakin näitä herkkuja saa ainakin Maraista ja latinalaiskortteleista.
Post Comment
Lähetä kommentti