Viikonloppujen parhaita

9.3.2017

Olen koko viikon meinannut viimeistellä viime viikonlopun parhaista asioista kertovan blogipostauksen. Aloitin jo perjantaina, jolloin kirjoitin eteerisistä öljyistä: laventelista ja piparmintusta. Lauantaina lisäsin listaan Brysselin ja ruotsalaiset vaatekaupat, sunnuntaina Lillen metroasemat ja kämppikseni ostamat huonekasvit. Editoin ja valitsin kuviakin.

Sitten tuli maanantai, pitkät työpäivät ja ranskan opiskelu. Tuli aamu, jolloin sähköt katkesivat, kun olin suihkussa, enkä voinut avata kylppärin sälekaihtimia, koska rakennusmiehet työskentelivät heti ikkunan takana. Tuli sekin ilta, kun poikkesin kotimatkalla lähikauppaan, jota oltiin juuri sulkemassa. Lähtiessäni työntekijä tarjosi yli jäänyttä patonkia kaupan päälle: à toi, madame.

Ja hups, nyt on jo torstai, eikä se blogiteksti ole vieläkään valmis. 


Aloitin tänään pitkän viikonlopun, mutta mieli on vielä ainakin puoliksi vastaamattomissa sähköposteissa, punaisille post it -lapuille kirjoitetuissa tehtävälistoissa ja suunnittelemattomissa kampanjoissa. Sen toisen puolen avulla olen hakenut sushia illalliseksi, pessyt pyykkiä ja siivonnut. Pyykkitelineen virittämiseen ei puolikas mieli näemmä kuitenkaan riitä - tuossa se nyt nojaa seinää vasten muistuttamassa siitä, että moni asia elämässäni on tällä hetkellä vähän vinksin vonksin.

Aamulla otan junan Pariisiin, jossa vanhempani jo seikkailevat. Sieltä he ovat lähettäneet selfien Notre Damen tornista, kuvia leivoksista ja terveisiä kävellessään illalla ravintolasta hotellille.

Tuntevat varmaan Pariisin jo paremmin kuin minä.

Toivottavasti seuraavien kolmen päivän aikana pystyn kuitenkin näyttämään jotain. Ostamaan leivokset ranskaksi tai viemään siihen museoon, jossa on usein kiinnostavia näyttelyitä. Rohkaisemaan ainakin kävelemään punaisia päin.

Sunnuntaina tekee ehkä mieli kirjoittaa viikonlopun kohokohdista, ja silloin listalle saattaa päätyä vaikka jotain tällaista:
  • aurinko
  • Pariisin kadut
  • aika vanhempieni kanssa
  • kirjan lukeminen illalla
  • leivokset
Tai sitten jotain ihan muuta. Perästä kuuluu (tai sitten ei).

Bon week-end !


Kuvat Pariisin reissulta kesältä 2015.
Post Comment
Lähetä kommentti