Marraskuun alun perinteinen katsaus

9.11.2017

Ensi marraskuusta ei ole hajuakaan, mutta en tiedä, yllätynkö paljon mistään,

kirjoitin vuosi sitten.

Ja oikeassa olin, sillä enpä olisi vuosi sitten uskonut olevani tässä, oikeastaan aikalailla siinä, missä vuosi sitten toivoin olevani. Eikä silti kauheasti yllätä.

Viime marraskuusta tuntuu olevan ikuisuus, mikä on varmaan hyvä merkki siitä, että 12 kuukaudessa on tapahtunut hurjasti. Muistan kyllä ne vuoden takaiset fiilikset, tunteen siitä että elämäni on taas menossa johonkin. Jännitti ja innosti. Ja sitten mentiin.

Ilmeisesti marraskuusta on muodostunutunut elämääni jonkinlainen Suurten Muutosten kuukausi, koska paikalleni en ole jäämässä tänäkään vuonna.
  • Mulla oli taas synttärit, joita juhlin viiden päivän Suomen-lomalla. Synttäriaamunani heräsin helsinkiläisestä hotellihuoneesta suosikki-ihmiseni vierestä, söin aamupalalla kolme karjalanpiirakkaa, ostin laukun englanniksi (koska en kehdannut kertoa kohteliaalle myyjälle, että puhun kyllä suomea), kävin kahvilla, pussailin lentokentällä ja lensin kotiin Berliiniin.
  • Tällä kertaa en aloita marraskuussa uutta työtä, mutta uuden työsopimuksen sentään. Työn sijainti -kohdassa lukee joustava.
  • Heitin itselleni somehaasteen, minkä seurauksena snäppäilen ensi viikon entisen ainejärjestöni Snapchat-tilillä like it's 2016.
  • Muutan Englantiin. Tai siis melko varmasti muutan, koska juuri mitään konkreettista en vielä ole tämän eteen tehnyt. Maana se on minulle uusi, mutta toisaalta muutto on paluu menneisyyteen. Ihan kaikilla hyvillä tavoilla.
  • Koska tämä marraskuu tulee siis taas kerran olemaan viimeiseni Berliinissä, olen klikkaillut Facebookissa Interested useampaankin tapahtumaan ja kulttuuririentoon. Ensimmäiset joulumarkkinatkin avautuvat jo marraskuussa, joten kun en ole näyttelyissä, ensi-illoissa, esityksissä tai lukuilloissa, voi minut löytää glühwein-muki kädessä kiertelemässä toreja.
Ensi marraskuusta ei ole taaskaan tietoakaan, mutta aika varmaksi voisin veikata ainakin maan, jossa silloin asun. Sitten taas jos löydänkin itseni muualta, niin en varmaan ylläty siitäkään.
2 kommenttia on "Marraskuun alun perinteinen katsaus"