Että sellainen kesä

19.9.2015
Kesä 2015 oli outo.

Toukokuun lopulla astuin ensimmäistä kertaa Suomen maaperälle melkein 1,5 vuoden muualla asumisen jälkeen. Kuvittelin tulevani kesään, pitkiin ja lämpöisiin öihin ja jälleennäkemisiin puistoissa. Edellisenä kesänä olin seurannut helle-Suomea somessa, joten odotukseni olivat korkealla. Olikin kylmää ja harmaata, eikä minulla ollut umpinaisia kenkiä.


Valmistuin maisteriksi ja etsin töitä. Kävin haastatteluissa, stressasin ja nukuin huonosti muiden nurkissa. Itkin ja ikävöin paljon. En ollut varma, oliko Suomeen tulo hyvä ajatus, mutta mieleeni ei tullut parempaakaan.

Vietin juhannuksen mökillä perheeni kanssa. Siskontyttöni varmisteli, etten ole taas lähdössä. Tutustuin veljentyttööni, joka oli jo melkein puolivuotias ennen kuin ensimmäistä kertaa tapasimme.

Juhannuksen jälkeen sain töitä. Helpotti paljon, vaikka vielä vähän stressasi.


Kävin lapsuudenystäväni häissä. 

Ranskis tuli Eurooppaan ja lomalle Suomeen. Pyöräilimme paljon, pussailimme enemmän. Mökkeilimme, pelasimme mölkkyä ja valoisassa kesäyössä kuuntelimme mökkipaikkakunnan baarin pihalla vuoden 2008 Idols-voittajan esitystä. Helteisessä Tallinnassa vierailimme vankilassa, gallerioissa ja kahviloissa ennen päätymistä hipster-baariin, jossa oli meneillään pingis-turnaus. Näimme lisää perhettäni ja Helsinkiä. Sitten se ihanuus loppui.


Kesä ja Ullanlinna kuitenkin jäivät. Tuli puistopiknikit, kävelylenkit ystävien kanssa, auringonlaskut Kaivarissa ja köyhäily. Iltaisin kävin treenaamassa lähipuiston mummojumppapaikassa. Tilasin lentoliput, ja hetkessä eläminen oli välillä haastavaa.

Sain asunnon, helpotti taas.

Lomailin vielä yhden viikon vanhemmillani siskontyttöni kanssa. Kävimme Titi-Nallen talossa, leikimme Riitta-nuken synttäreitä kolme päivää ja piirsimme katuliiduilla.

Sitten lähdin Ranskaan. Pussailin, hymyilin ja kiukuttelin, koska uskalsin. Kävin paikoissa, joihin en ollut koskaan kuvitellut päätyväni. Ranska, siihen palaan vielä.

Sitten tulin Suomeen, muutin uuteen kaupunkiin ja aloitin uudet työt. Kesä loppui.
Post Comment
Lähetä kommentti