Vuosi sitten

27.9.2015
Tänä viikonloppuna olen nukkunut ensimmäiset päikkärit uudessa kodissani, viettänyt paljon aikaa yksin, levännyt ja katsonut leffoja. Olen ulkoillut ja tehnyt vähän töitä.

Vuosi sitten vietin syyskuun viimeistä viikonloppua näin:


Viikonlopun aikana olen muun muassa kahlannut Cheung Chaun rantaviivaa, juhlinut salaisissa metsäbileissä, jonne vievä polku oli valaistu risteilydiskoista tutuilla valotikuilla, nukkunut pitkään ja kiivennyt parin mäen huipulle.

Samaan aikaan toisaalla on ollut erilaista. Tai ei edes niin toisaalla, vaan samassa kaupungissa.

Opiskelijoiden mielenosoitus demokratian puolesta, kyynelkaasua, suojanaamareita, pidätyksiä ja vihaa hallintojohtajaa kohtaan. Viime yönä järjestäjät ilmoittivat yllättäen Occupy Central -mielenosoituksen alkaneen. Sen jälkeen on marssittu, ruiskutettu taas kyynelkaasua ja vaadittu demokratiaa. Bisneskeskusta Centralin ja Admiraltyn alueella on paikallisen sanomalehden mukaan muuttunut taistelukentäksi.

kuvat: South China Morning Post
Koska oli aiemmin niin kiire nauttia luonnosta ja ystävistä, yritän itsekin parhaillani vasta päästä jyvälle tapahtumista. South China Morning Post raportoi ajankohtaisesti ja englanniksi, Suomessa uutisoivat ainakin Hesari ja Yle.
Post Comment
Lähetä kommentti