Maailman kaunein vesipullo

22.3.2018
Vietätkö sinä muovitonta maaliskuuta? Huomasin koko teemakuukauden vasta pari päivää sitten, mutta siitä innostuneena ajattelin esitellä yhden viimeaikaisen hankintani, josta olen kyllä muutenkin niin innoissani, että tekee mieli hehkuttaa kaikille.

Tässä se nyt on:

uusi vesipulloni.


Pullossani parasta on ainakin:

Se on todella kevyt. Tilasin omani Amazonilta, ja kun sain paketin noutopisteessä käsiini, oli pakko heti pihalla vähän raottaa pahvikäärettä ihan vain varmistaakseni, että siellä sisällä todella on jotain.

Pullo on mielestäni maailman kaunein. Pastellit kiinnostivat, ja arvoin pitkään pistaasinvihreän ja karkkipinkin välillä, mutta monet muutkin sävyt ja kuviot ovat ihania. Pelkäsin vähän, että likastuuko ruokakäyttöön soveltuvalla maalilla päällystetty vaalea pullo helposti, mutta vaikka pieniä tahroja tuleekin, lähtevät ne usein pelkällä sormen pyyhkäisyllä tai viimeistään pesussa (tosin ei tiskikoneessa, sillä maalatut pullot pitää pestä käsin, mikä on tilavan suuaukon ansiosta kuitenkin helppoa).

Se saa tuntemaan minut vähän maailmanpelastajaksi. Vaikka Suomessa pullojen kierrätys on tehty helpoksi, ovat muoviset kertakäyttöpullot maailmassa ihan oikea ongelma, joka konkretisoituu valtamerien muovilautoissa ja jätteillä täytetyissä rinteissä. Myös muovipullojen valmistaminen kuluttaa energiaa ja aiheuttaa päästöjä. Oman pulloni kyljessä lukee 0,08, joka tarkoittaa sitä hiilidioksidimäärää (80 grammaa), jonka tavallisen kertakäyttöisen muovipullon valmistaminen aiheuttaa. Lisäksi pulloni valmistanut yritys, 24bottles, kompensoi kestopullojen valmistamisesta aiheutuvan hiilijalanjäljen tukemalla metsien istutusta, mikä on mielestäni hieno teko.

Vaikka kertapanos olikin muovipulloon verrattuna ainakin kaksikymmenkertainen, säästää kestopullon käyttäminen nopeasti rahaa. Olen aikamoinen vesikittaaja ja kannan vesipulloa mukana minne ikinä menenkin, joten jouduin ostamaan uuden kertispullon aina muutaman päivän välein. Käytön kannalta kertakäyttöpullojen suurin ongelma onkin mielestäni se, että ne alkavat haista helposti jo ensimmäisen käytön jälkeen.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pullo on turvallinen. En usko, että kertakäyttöpullot uhkaavat terveyttäni, kunhan pullon muistaa vaihtaa silloin tällöin. On kuitenkin ihanaa tietää, että teräspullo ei sisällä mitään mahdollisesti haitallista, kuten BPA:ta tai ftalaatteja. Tiiviyssyistä pullon korkissa on toki muovia, mutta sekin on tehty BPA-vapaasta materiaalista, jota käytetään myös vauvojen tuttipulloihin. Olen huomannut, että kauniista pullosta tulee myös mieli juoda usein ja pitää hyvää huolta, joten samaa vettä ei tule siellä kauaa lillutettua ja bakteerit pysyvät poissa.

Sen saa mukaan lentokoneeseen. Tämä oli minulle tärkeä ominaisuus ja jotain mistä en ollut ilman googlaamista ihan varma. Etenkään Euroopassa monen euron lentokenttävesille ei yleensä ole tarvetta, sillä juomakelpoista vettä pitäisi olla saatavilla ilmaiseksi kaikilta eurooppalaisilta lentoasemilta.

Oma vesipulloni on 24bottles-nimisen italiaisen firman valmistama, joita Suomessa näyttää myyvän ainakin TRE Helsingissä. Vastaavia on kuitenkin varmasti muitakin, joten jos kaipaat vähän lisää kauneutta elämääsi ja boostia muovittomuuteen, niin tässä helppo ensiaskel.

Muita vinkkejä muovittomuuteen voi noukkia esimerkiksi näistä osoitteista:
Post Comment
Lähetä kommentti