Synttäriviikko

25.9.2016
Luulen, etten tule koskaan unohtamaan nykyisen asuntoni langattoman netin salasanaa.

Salasana on 16 numeroa pitkä ja muodostuu kahdesta päivämäärästä, joista ensimmäinen on kämppikseni syntymäpäivä, toinen hänen poikansa. Kummankin merkkipäiviä vietettiin tällä viikolla, mutta se ei ole se syy, miksi salasanan muistan.

Oikea, tärkeä ja rakas syy on sen sijaan se, että tällä viikolla juhlittiin syntymäpäivien lisäksi myös syntymää, kun minusta keskiviikkona tuli kolmannen ihanuuden täti.


Juhlaputki jatkui viikonloppuna, kun osallistuin pariin Meetup-tapaamiseen kohdatakseni uusia ihmisiä.

Jos Meetup ei ole tuttu, niin kyse on siis nettisivustosta/sovelluksesta, jonka tarkoituksena on tuoda ihmisiä yhteen oikeassa elämässä. Kuka tahansa voi perustaa eri paikkakunnille ryhmiä ja järjestää meetuppeja eli tapaamisia. Berliinissä ollessani olen viettänyt sunnuntaita puistossa, jossa thainaiset valmistavat ja kauppaavat kesäviikonloppuisin thaimaalaista ruokaa. Olen viettänyt iltaa baarissa kymmenien muiden hiljattain Berliiniin muuttaneiden kanssa ja katsonut auringonlaskua kattoterassilla.

Toisin sanoen olen tavannut uusia ihmisiä. Vastannut taas niihin peruskysymyksiin. Antanut puhelinnumeroita (joillekin saksalaisen, joillekin Whatsappissa käyttämäni suomalaisen) ja lisännyt Facebook-kontakteja. Poistunut paikalta, kun enää ei kysytä muuta kuin yhteystietoja.

Kavereiden saaminen on kovaa työtä, totesimme äsken kämppikseni kanssa keittiössä.

Kävin viikonloppuna myös Berliini-ajan ensimmäisen saksankielisen keskusteluni. Availin pyöräni lukkoa libanolilaisen pikaruokapaikan (Libanon Falafel, Flughafenstraße 66, U Boddinstraße) ulkopuolella, kun eräs elämää nähnyt mies tuli juttusille ja halusi tietää mielipiteeni paikan ruuasta. Ich weiß nicht, weil es mein erstes Mal ist.

Kävimme läpi myös perusasiat, kuten mistä olen, mitä teen Berliinissä ja kuinka kauan olen täällä ollut. Ich komme aus Finnland / arbeite (no melkein, koska en keksinyt miten sanotaan, että etsin töitä) / drei Wochen.

Loppuun vielä kieltäytyminen kahvittelukutsusta ja hyvästelyt. Nein, danke. Tschüss!
Post Comment
Lähetä kommentti